Diner

Bij het Land van Kokanje willen we kwaliteit leveren. Daarom maken we zoveel mogelijk gebruik van verse lokale producten. Zo is ons brood gemaakt van een zeldzaam oud Gronings tarweras dat wordt verbouwd door een boer in de omgeving. Het Groninger Ommelander tarwebrood is duurzaam, biologisch en ontzettend lekker. Tevens zetten wij ons in om de verspilling en bederf van voedsel terug te dringen. We drogen, pekelen en roken onze eigen zalm en entrecote om onze producten langer vers te houden. Daarnaast geeft deze klassiek bereidingsmethode een overheerlijke smaak.

In overleg is alles mogelijk. Heeft u vragen over de gerechten of advies nodig bij het maken van uw keuze (bijv. betreft allergieën), vraag het gerust aan de bediening!

Bent u ontevreden, vertel het ons. Bent u tevreden, vertel het anderen.

Diner

Proeverijmenu te bestellen vanaf 2 personen 31,50 p.p

Voorgerechtenproeverij

Proeverijmenu 31.50 pp
Bij ons proeverijmenu proeft u van onze verschillende voor- en nagerechten.
U hoeft zelf alleen de keuze te maken voor het hoofdgerecht.

VOORGERECHTEN :
Huisgerookte carpaccio met krokante rozemarijn, gezouten citroen, gedroogde tomaat en bio olijfolie.
&
Sardine van de grill in zuur gelegd met bleekselderij, mandarijn, rozijnen en walnoten.
&
Filodeeg gevuld met doperwten, munt en limoen, met feta, pijnboompitten en tzatziki
&
Brood met gezouten boter


Hoofdgerecht

Zeebaars met gegrilde venkel met citroen, granaatappel en saus van Pernod en dragon
of
Huis gepekeld en gerookte bavette met gegrilde aubergine en lente ui, hummus en rozemarijnjus (Tournedos meerprijs 6,50)
of
Biologische Nederlandse kaasfondue van “Kaas in ‘t Bakkie” met groenten en diverse soorten brood

PROEVERIJ VAN NAGERECHTEN:

Citroentaartje met merengue en sorbetijs van gin en tonic
&
Panna Cotta van kokos en passievrucht met gesuikerde pecannotten
&
Chocolade parfait van pure chocolade, zoutvlokken en bosvruchtenjam

Lui-Lekkerland Menu 27,50 met voorgerecht/25,- met soep Wijnarrangement erbij: 12.50

VOORGERECHT: Salade Caprese
Of
Doperwten purree soep met munt

HOOFDGERECHTEN
VIS: Gebakken heek met koolrabi salade met appel, dadel en citroen-roomsaus
Of
VLEES: Lamsvlees met gegrilde bospeen, polenta en zoethout-jus
Of
VEGA: Zomersalade met tofu van de gril, gegrilde courgette, pijnboompitten en yoghurtdressing


DESSERT:
Italiaans dessert met perzik, mascarpone-room, cantuccini en Kokanje borrel

Kaasplankje meerprijs 2,50 pp

Voorgerechten

Brood met dippers (V) 5,50

Verschillende soorten brood met 3 soorten smeersels

Goed gevulde tomatensoep (V) 6,50

Met groentes van het seizoen

Soep van de dag (V) 6,75

Vraag de bediening

Carpaccio 10,75

Huisgerookte carpaccio met krokante rozemarijn, gezouten citroen, gedroogde tomaat en biologische olijfolie


Sardines van de grill 9,50

Verse Sardines in zuur gelegd met een frisse salade van bleekselderij, mandarijn, rozijnen en walnoten

Filodeeg 8,25 (Vegan optioneel)

Gevuld met doperwten, verse munt en limoen, met feta, pijnboompitten en tzatziki

Proeverij (vanaf 2 personen) 10,50 pp

Van diverse voorgerechten. Voor de exacte invulling zie proeverijmenu

Vis

Zalmfilet 18,25

Huis gepekeld en gerookt met een honing- noten korst, en gesmoorde Chinese kool

Zeebaars 18,75

Met gegrilde venkel en citroen, granaatappel en saus van Pernod en dragon

Lui-Lekkerland vis Dagprijs

Special van de chef

Vlees

Steak 18,25

Huis gepekeld en gerookte bavette met gegrilde aubergine en lente ui, hummus en rozemarijnjus (Tournedos meerprijs 6.50

Eendenborst 19,50

Gebakken met sinaasappel-tijm chutney, munt krieltjes en sugar snaps

Lui-Lekkerland vlees

Special van de chef

Vega

Kaasfondue 17,75

Biologische Nederlandse kaasfondue van ''Kaas in 't Bakkie'' met een groentespies, frisse salade, en een selectie van ons brood

Ravioli (vegan optioneel) 16,75

Gevuld met trompet courgette met gebakken courgette, spinazie, rode ui, pijnboompitten ricotta en salsa verde

Lui-Lekkerland vega Daprijs

Special van de chef

Desserts

Crème brûleé 6,25

Klassiek Spaans vanille dessert met een bolletje vanille-ijs
Tip: Onze Argentijnse dessertwijn

Parfait Chocolade 6,75

Romig stilstaand ijs gemaakt van pure chocolade, zoutvlokken met bosvruchtenjam
Tip: Sherry px of Affliem tripel

Citroentaartje 8,25

Met merengue en sorbetijs van gin en tonic

Tip: Brand Ipa of Brand Imperator

Panna Cotta (Vegan) 7,75

Van kokos en passievrucht met gesuikerde pecannoten
(Ook een optie: onze vegan en glutenvrij gebak)

Tip: glaasje Cava MVSA

Proeverij 10.50 pp (vanaf 2 personen)

Voor de invulling zie het proeverij menu

Kaasplankje 8,50

Met verschillende kazen, krokante Groninger koek, sponscake van port, druiven en walnoten

Tip: Affligem blond of glaasje port

Speciale Koffies

Koffie Kokanje 6,50

Koffie met Baileys, melkschuim, slagroom en stukjes salted caramel chocolade van Tony Chocolonely

Irish koffie 6,50

Koffie met Irish whiskey Jameson en slagroom

Italian koffie 6,50

Koffie met Amaretto en slagroom

French koffie 6,50

Koffie met Grand Manier of Cointreau en slagroom

Spanish koffie 6,50

Koffie met Tia Maria of Licor 43 en slagroom