Diner

Bij het Land van Kokanje willen we kwaliteit leveren. Daarom maken we zoveel mogelijk gebruik van verse lokale producten. Zo is ons brood gemaakt van een zeldzaam oud Gronings tarweras dat wordt verbouwd door een boer in de omgeving. Het Groninger Ommelander tarwebrood is duurzaam, biologisch en ontzettend lekker. Tevens zetten wij ons in om de verspilling en bederf van voedsel terug te dringen. We drogen, pekelen en roken onze eigen zalm en entrecote om onze producten langer vers te houden. Daarnaast geeft deze klassiek bereidingsmethode een overheerlijke smaak.

In overleg is alles mogelijk. Heeft u vragen over de gerechten of advies nodig bij het maken van uw keuze (bijv. betreft allergieën), vraag het gerust aan de bediening!

Bent u ontevreden, vertel het ons. Bent u tevreden, vertel het anderen.

Diner

Proeverijmenu te bestellen vanaf 2 personen 28,50 p.p

Voorgerechtenproeverij

Brood met gezouten boter
&
Carpaccio van huisgerookte runderlende met gemarineerde artisjok, pecorino, geroosterde
mollenbonen en mayonaise van gepofte knoflook
&
Hartige mousse van geitenkaas met granaatappel, pecannoten en een dressing van mandarijn (v)
&
Zalm, zelf gepekeld en gerookt, ingelegd in dille en citroen met komkommer, gefrituurde kappertjes en zeewiermayonaise

Hoofdgerecht

Schelvisfilet op de huid gebakken, met spinazie, zachte mosterdsaus en gefrituurde kappertjes
of
Bavette in de pan gebakken met puree van schorseneer, gekonfijte sjalotten en kalfsjus van Groninger mosterd
of
Biologische Nederlandse Kaasfondue van “Kaas in ’t Bakkie” met verse groente, frisse salade, desembrood en een selectie van ons brood

Proeverij van nagerechten

Selectie van onze lekkerste nagerechten

Voorgerechten

Brood met dippers (V) 5,50

Verschillende soorten brood met pesto, tapenade en gezouten boter

Goed gevulde tomatensoep (V) 6,50

Met groentes van het seizoen. Geserveerd met brood en luchtige zoute boter

Soep van de dag (V) 6,50

Vraag de bediening of zie onze krijtborden

Carpaccio 10,50

Van huisgerookte runderlende met gemarineerde artisjok, pecorino, geroosterde
mollenbonen en mayonaise van gepofte knoflook

Hartige mousse van Geitenkaas (V) 8,50

Met granaatappel, pecannoten en een dressing van mandarijn

Zalm 9,50

Zelf gepekeld en gerookt, ingelegd in dille en citroen met komkommer, gefrituurde
kappertjes en zeewiermayonaise

Proeverij (vanaf 2 personen) 10,50 p.p

Van diverse voorgerechten. Voor de exacte invulling zie proeverijmenu

Vis

Zalmfilet 19,25

Huisgerookte en gemarineerde zalm met parelcouscous, artisjok en erwtenscheuten

Schelvisfilet 16.75

Op de huid gebakken, met spinazie, zachte mosterdsaus en gefrituurde kappertjes

Wisselende vis Dagprijs

Vraag de bediening naar de vangst van de dag

Vlees

Bavette 1875

Gerookte magere runderlap in de pan gebakken met puree van schorseneer, gekonfijte
sjalotten en kalfsjus van Groninger mosterd (standaard medium/rare)

Spaakhammetje16,50

Met zoete aardappelpuree en bonenkruidjus

Tournedos 24,50

Prachtig stuk vlees voor de echt liefhebber. Met gekookte ham en een dikke saus
van Groninger mosterd en bruine basterdsuiker, tomaat en gefrituurde rozemarijn

Coq au Vin 17.75

Klassieke Franse kipstoof op basis van rode wijn en paddenstoelen

Kaasfondue 17,75

Biologische Nederlandse kaasfondue van ''Kaas in 't Bakkie'' met een groentespies, frisse salade, en een selectie van ons brood

Witloftorentje 16,25

Met krokante korstdeeg, geitenkaas, walnoten en een balsamico karamel

Risotto (kan vegan)

Van paddenstoelen met truffelsaus, pecorino en geroosterde Groningse mollenbonen

Salade Tiède18.75

Een frisse lauwwarme salade van little Gem sla, in witte wijn gekookte champignons,
rode uien compote, abdijkaas en amandelen

New York cheesecake 7,75

Onze klassieker. Met een bodem van chocolade, met mandarijnen-appeljam, en
sponge cake van aardbei

Crème brûleé 6,25

Klassiek Spaans vanille dessert met een bolletje vanille-ijs. Niks meer aan doen.

Tip: onze dessertwijn uit Argentinië

Chocolade mousse duo (vegan) 7.25

Verrassend fris en vegan met avocado en dadels en een niet vegan chocolademousse van tonkabonen met bosvruchtensaus en crumble van hazelnoten

Tip: Sherry px of Affligem tripel

"Appeltaart" parfait 6.75

Parfait van koekkruiden met appelcompote en gebrande amandelen

Tip: glaasje Cava MVSA

Proeverij 10.50pp (vanaf 2 personen(

Selectie van bovenstaande nagerechten

Kaasplankje 8,50

Met prachtige kazen van de markt, marmelade, gegrilde Knolskoek, druiven en walnoten

Tip: Sherry px of Affligem blond

Speciale Koffies

Koffie Kokanje 5,50

Koffie met Baileys, melkschuim, slagroom en stukjes salted caramel chocolade van Tony Chocolonely

Irish koffie 5,00

Koffie met Irish whiskey Jameson en slagroom

Italian koffie 5,00

Koffie met Amaretto en slagroom

French koffie 5,00

Koffie met Grand Manier of Cointreau en slagroom

Spanish koffie 5,00

Koffie met Tia Maria of Licor 43 en slagroom