Diner

Bij het Land van Kokanje willen we kwaliteit leveren. Daarom maken we zoveel mogelijk gebruik van verse lokale producten. Zo is ons brood gemaakt van een zeldzaam oud Gronings tarweras dat wordt verbouwd door een boer in de omgeving. Het Groninger Ommelander tarwebrood is duurzaam, biologisch en ontzettend lekker. Tevens zetten wij ons in om de verspilling en bederf van voedsel terug te dringen. We drogen, pekelen en roken onze eigen zalm en entrecote om onze producten langer vers te houden. Daarnaast geeft deze klassiek bereidingsmethode een overheerlijke smaak.

In overleg is alles mogelijk. Heeft u vragen over de gerechten of advies nodig bij het maken van uw keuze (bijv. betreft allergieën), vraag het gerust aan de bediening!

Bent u ontevreden, vertel het ons. Bent u tevreden, vertel het anderen.

Diner

Proeverijmenu te bestellen vanaf 2 personen 31,50 p.p

Voorgerechtenproeverij

Proeverijmenu 31.50 pp
Bij ons proeverijmenu proeft u van onze verschillende voor- en nagerechten.
U hoeft zelf alleen de keuze te maken voor het hoofdgerecht.
VOORGERECHTEN :
Huisgerookte carpaccio met eiercrème, ingemaakt met rode uit, gefrituurde kappertjes en Pecorino schilfers
&
Gemarineerde gamba's uit de oven, bisque van Hollandse garnalen, bruschetta zwarte knolselderij- puree
&
Tartaar van rode biet, feta, gedroogde appel en balsamico
&
Brood met gezouten boter

Hoofdgerecht

Scharretjes met boerenkool, crème van truffelaardappel en Groningse mosterdstip
of
Huis gepekeld en gerookte bavette met gebakken paddestoelen, spruitblaadjes, korokante tuinbonen en jus van bonenkruid (Tournedos meerprijs 6,50)
of
Biologische Nederlandse kaasfondue van “Kaas in ‘t Bakkie” met groenten en diverse soorten brood

PROEVERIJ VAN NAGERECHTEN:

Zouthout bavarois met krokante steranijs en gelei van drop
&
Sabayon van kersenlikeur met pure chocolade met koekkruimels en chocolade ijs
&
Pompoentaart met witte chocolade, kruidnagel en mandarijn sorbetijs

Lui-Lekkerland Menu 27,50 met voorgerecht/25,- met soep Wijnarrangement erbij: 12.50

VOORGERECHT:

herfstsalade met gebakken paddenstoelen afgeblust met Brandy, appelstroop met groentechips, nagelhout en pruimen
Of
Pompoensoep met Crème fraîche en zonnebloempitten
HOOFDGERECHTEN
VIS: Zalmforel met notenkruim, stamppotje van zoete aardappelen met rucola, afgemaakt met kalfsjus
Of
VLEES: Lamskotelet afgelakt met olijfolie, tijm, rozemarijn en knoflook met een chutney van gedrookde abrikozen, wilde rijst en snijbiet
Of
VEGA: gevulde groene kool met zoete aardappelen, pastinaak en witlof

DESSERT:
Flensjes met gebakken appel, afgeblust met bruine jenever met vanille-ijs

Kaasplankje meerprijs 2,50 pp

Voorgerechten

Brood met dippers (V)

Verschillende soorten brood met 3 soorten smeersels

Goed gevulde tomatensoep (V)

Met groentes van het seizoen

Soep van de dag (V)

Vraag de bediening

Carpaccio 10,75

Huisgerookte carpaccio met eiercrème, ingemaakte rode ui, gefrituurde kappertjes en Pecorino schilfers

Gamba's

Gemarineerd uit de oven met een bisque van Hollandse garnalen, bruschetta en zwarte knolselderij-puree

Tartaar (Vegan optioneel)

Van rode biet met (feta), gedroogde appel en balsamico

Proeverij (vanaf 2 personen)

Van diverse voorgerechten. Voor de exacte invulling zie proeverijmenu

Lui-Lekkerland voorgerecht dagprijs

Special van de chef, zie het Lui-Lekkerland menu

Hoofdgerechten geserveerd met passend garnituur (extra friet 2,50)

Vis

Zalmfilet

Huis gepekeld en gerookt ingemaakt met rode kool met een witte wijn room-saus

Scharretjes

Met boerenkool, crème van truffelaardappel en Groningse mosterdstip

Lui-Lekkerland vis Dagprijs

Special van de chef

Vlees

Parelhoenpoot

Gesmoord met linzen met herfstgroenten en pruimenjus

Tournedos

Gebakken en gegratineerd met Dyon mosterd en bruine basterdsuiker-saus met gekookte achterham, gegrilde tomaat en krokante rozemarijn

Bavette

Huis gepekeld en gerookt met gebakken paddenstoelen, spruitblaadjes, krokante tuinbonen en jus van bonenkruid

Lui-Lekkerland vlees

Special van de chef

Kaasfondue

Biologische Nederlandse kaasfondue van ''Kaas in 't Bakkie'' met een groentespies, frisse salade, en een selectie van ons brood

Pompoen (vegan optioneel)

Met rode biet, krokante polenta, (feta), ingemaakte rode ui en zonnebloempitten

Lui-Lekkerland vega Daprijs

Special van de chef

Desserts

Sabayon

Van kersenlikeur en pure chocolade met koekekruimels en chocolade ijs

Monchoutaart

Geserveerd in een weckpotje van grapefruit met een bodem van muesli en bloedsinaasappel-ijs

Zoethout bavarois

Met krokante steranijs en gelei van drop

Pompoentaart (Vegan)

Met witte chocolade, kruidnagel schots en mandarijn sorbetijs
(Ook een optie: onze vegan en glutenvrij gebak)

Proeverij (vanaf 2 personen)

Voor de invulling zie het proeverij menu

Lui-lekkerland dessert dagprijs

Special van de chef (zie het menu)

Kaasplankje

Met verschillende kazen, krokante Groninger koek, sponscake van port, en uien chutney

Tip: Affligem blond of glaasje port

Speciale Koffies

Koffie Kokanje

Koffie met Baileys, melkschuim, slagroom en stukjes salted caramel chocolade van Tony Chocolonely

Irish koffie

Koffie met Irish whiskey Jameson en slagroom

Italian koffi

Koffie met Amaretto en slagroom

French koffie

Koffie met Grand Manier of Cointreau en slagroom

Spanish koffie

Koffie met Tia Maria of Licor 43 en slagroom