Menukaart

Gerechten om van te smullen en een belevenis om te ervaren

Gerechten met onze huis gerookte Schotse zalm

De zalm komt in hele zijdes binnen die we eerst 24 uur pekelen en dan 24 uur roken in onze rookoven

Sandwich gerookte zalm 8,50

Met komkommer, sla en een frisse grapefruit-mayonaise

Zalm salade 9,50

Dun gesneden zalm met een knisperende salade van rode kool en een grapefruit-mayonaise

Zalmburger 14,50

Soort van zalmburger met onze gerookte zalm van de grill als basis geserveerd op ons eigen broodje met huisgemaakte friet en een zeewier-mayonaise

Gerookte zalm 19,50

Onze klassieker. Geserveerd met gepofte bieten, vanille-olie en een kalfsjus

Gerechten met onze huis gepekelde en gerookte entrecote

De entrecote wordt voor het roken eerst nog gepekeld om zo het vlees nog zachter en voller van smaak te maken

Carpaccio van onze entrecote 10,50

Met basilicumpesto, gebruneerde hazelnoten en waterkers-salade

Geroosterde hamburger van entrecote 14,50

Op de lavagrill geroosterd. Met tomaten-paprika marmelade op een lekker licht broodje met dikke friet en verse basilicum-mayonaise

Entrecote 21,50

Met een puree van knolselderij en een runderjus met oregano

Broodje filet americain 8,50

Op een krokant donker broodje, rijk besmeerd met huisgemaakte filet americain van onze entrecote, met zwarte peper, créme fraîche, limoen en salade van mesclun

Gerechten met ei

Niet alleen de bekende eiergerechten maar ook wat onbekendere gerechten waar ei een onmisbaar ingrediënt voor is

Klassieke uitsmijter 8,50

Met gekookte achterham en jong belegen kaas geserveerd op ons eigen brood

Omelet 8,50

Met keuze uit: jong belegen kaas, huis gerookte zalm of bospaddenstoelen

Gepocheerd henne-eitje 7,50

In een cocotte geserveerd gepocheerd henne-eitje met gesmolten geitenkaas en gegrild brood

Pannenkoek 7,00

Naturel, spek of als kinderfeestje

Quiche 8,50/14,50

Met huis gerookte zalm en onder andere dille en prei

We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van seizoensgroenten en als het even kan uit de eigen tuin van de chef

Gefrituurde grotchampignons 8,75

Gevuld met kaasfondue, alioli met een mesclun salade

Krokante lasagne 8,50/14,50

Van spinazie, tomaten-bechamel van mascarpone en jong belegen kaas

Stamppotje 8,50/14,50

Van zoete aardappel met onder andere, rucola en oude Hollandse kaas

Sandwich paddenstoelen 8,50

Op ons eigen brood met verschillende paddenstoelen, rucola en pesto

Tomatensoep 5,50

Rijk gevuld met biologische tomaten en groente van het seizoen. Geserveerd met brood en luchtige boter

Dat er met kip vele gerechten te maken zijn is bekend, hieronder onze keuze

Kipsalade 14,50

Met kippenkroketjes, zoetzure komkommers, aardappelchips, gebakken bospaddenstoelen en aceto-balsamico vinaigrette

Kippenbouillon 6,50

Met geplukte vleugeltjes geserveerd met warm brood en luchtige boter

Clubsandwich 8,50

Op ons brood, met gekonfijte kippendijen in rozemarijn en kaneel, Serranoham, crème fraîche en salade van witte kool

Gebraden kippenpoot 16,50

Gevuld met paddenstoelen (cantharellen, oesterzwammen en grotchampignons), rode uien compote en ananassalie

Noordzee tongen

We gebruiken verschillende platvissen uit onze Noordzee in de volgende gerechten:

Geroosterd 9,50

Op een salade van wortel, rettich en prei met een peterselie-vinaigrette

Gebakken 8,50

Op een krokant licht broodje met zoete aardappel, dikke friet en limoen mayonaise

Gestoofde 20,50

Gevuld met gamba's en een citroen-botersaus

gerookte zalm en zeetongen rolletjes 19,50

Geserveerd met gepofte bieten, vanille-olie en een kalfsjus

Desserts

Taartenparadijs keuze uit:

Appeltaart 4,75

Met amandelen en pinda's

Drie kleuren chocoladetaart 5,25

Alleen al een kunstwerk om te zien

Hang op van Boerenyoghurt 7,25

En limoen met vlierbessengelei, herfstfruitbowl en bosvruchten sorbetijs

Crème Caramel 6,75

Klassiek Frans dessert. Land van Kokanje weer even Pays de Cocagne en de Drentse versie Land van Koekanje. Dessert waar de karamel van afloopt, je je door de crème laag met rijst moet eten om de bodem van honing-koek te bereiken

Kaasplank 8,75

Van verschillende soorten kaas van de markt met wat plakjes roggenbrood, paprika-marmelade, noten en druiven. Laat u verassen

Onze kleine kaart

Zondag t/m donderdag van 17.00 tot 19.00 uur een burger naar keuze met friet, salade en een glaasje bubbels 12,50

Burgers

Koka burger 14,50

Burger van puur rundvlees met sla, tomaat, cheddar, uitgebakken spek, augurk, ui en onze huisgemaakte whiskeysaus

Italian burger 14,50

Burger van puur rundvlees met olijven en specerijen, pesto, gorgonzola kaas, zongedroogde tomaat en rucola

Vis burger 14,50

Burger van verse zalm en gamba's met wakame, komkommer, gegrilde courgette, rucola en sojamayonaise

Geitenwollensokken burger 14,50

Burger gemaakt van chèvre en feta in een kruidige mix. Geserveerd met gegrilde courgette, zongedroogde tomaat, rucola en huisgemaakte olijfmayonaise

The Dutch weed burger 14,50

100% plantaardige hamburger met Hollands zeewier als smaakmaker: Taste the change!

Het Land van Kokanje serveert een uitgebreide high tea bestaande uit verschillende hartige sandwiches en huisgemaakte zoetigheden (te bestellen vanaf 2 personen)

Borrelhapjes

6 stuks voor 4,75 of een combinatie van alle borrelhapjes voor 12,50

Bitterballen

met Groninger mosterd

Loempiaatjes

Gevuld met groente

Vlammetjes

met een pikante vulling

Garnaaltjes

in filodeeg

Kaasstengels

met chilisaus

Loempiaatjes

met pittig gehakt